fbpx

Boy 12,5 jaar in dienst

Collega' s aan het woord

Sinds 2011 bij Den Elzen 

Boy werkt al 12,5 jaar bij Den Elzen. En dat moet gevierd worden. Op de vestiging in Zoetermeer hangen de slingers al. En zijn er broodjes kroket en natuurlijk houdt Joost den Elzen een praatje. 

Wat dit jubileum zo bijzonder maakt, is dat het gelijk valt met het 75-jarig bestaan van Den Elzen. Tijdens het grote feest mocht Boy het podium betreden en klapten de ruim 300 aanwezigen hun handen rood.  

Zo begon het
Hoe anders was het op 1 januari 2011, toen Boy stilletjes startte bij het bedrijf. Zijn vader werkte toen als spuiter in de Rotterdamse haven en sprak de vertegenwoordiger van Akzo Nobel, de lakleverancier. Hij vertelde dat Boy een baan zocht en Leo, de vertegenwoordiger, dacht dat Joost misschien nog wel iemand zocht. Later die week werd Boy gebeld door Danielle en mocht hij op gesprek komen bij Joost. Twee weken later begon hij stilletjes als spuiter op de vestiging Den Haag. Het was het begin van een mooie carrière als autospuiter. 

Van 3 naar 9 vestigingen
“12,5 jaar geleden was het heel anders dan nu,” zo vertelt Boy. “Er waren nog maar 3 vestigingen, terwijl het er nu 9 zijn. Het bedrijf is hierdoor ook veel professioneler geworden. Met meerdere HR-specialisten, goede mogelijkheden voor trainingen en opleidingen, een personeelskrantje en nog veel meer. Maar ondertussen bleef Joost gewoon Joost. Hij stuurt me nog steeds een privéberichtje als ik jarig ben. En als hij op de vestiging is, komt hij altijd een praatje maken. Dan merk je wel echt dat het een familiebedrijf is.” 

UV- en Aerodrylakken
Ook in het werk is er in 12,5 jaar veel veranderd. Boy vertelt dat vooral sinds de energiecrisis de manier van auto’s spuiten flink is veranderd. De nieuwe Aerodrylakken drogen aan de lucht en ook de UV-grondverf is een flinke verandering. Die droogt niet aan de lucht, maar pas als er UV-licht op komt. Hierdoor kun je de verf in de spuitcabine heel lang nat houden, terwijl hij binnen 5 minuten droog is wanneer je de UV-lamp erop zet. 

“Normaal zetten we de grondverf er aan het eind van de dag op, zodat we de volgende ochtend kunnen schuren. Nu is hij binnen 5 minuten keihard. Dat is echt geweldig!” 

Altijd voorop blijven lopen
De ontwikkelingen blijven maar doorgaan. “Het is zo leuk dat Den Elzen altijd voorop wil lopen.” Prijst Boy de aanpak van het bedrijf. Hij is net voor een training naar Duitsland geweest om meer te leren over het PPA-spuitsysteem. Waarmee hij milieuvriendelijker, makkelijker en sneller kan spuiten. In Nederland werkt hier nog niemand mee en wij gaan dat dus als eerste doen. 

Op naar de volgende 12,5 jaar
Na 12,5 jaar is Boy het nog lang niet zat. “Het zou me niks verbazen als ik hier ook mijn 25-jarig jubileum vier”. Binnenkort wordt hij vader van een zoon en dan vindt hij het fijn om dicht bij zijn werk te wonen. Daarnaast vindt hij het bij Den Elzen ook gewoon veel te leuk en te uitdagend. Bijvoorbeeld de bijzondere kleuren die steeds normaler worden. Maar die met een drie-laagssysteem moeten worden opgebracht. Dat vraagt om echt vakmanschap. Vakmanschap dat Boy zeker bezit. Net als zijn vader en opa. En wie weet straks ook zijn zoon. Want autospuiten zit je in het bloed. 

 

Andere collega’s aan het woord

Florian

Collega' s aan het woordFlorian is schademanager  Florian is schademanager in Den Haag. Dat is…
Lees meer

Marjolijn

Collega' s aan het woordMarjolijn werkt al 12,5 jaar bij Den Elzen. Afgelopen jaar was…
Lees meer

Roland

Collega' s aan het woordVan de werkplaats naar het kantoor Roland is schademanager op de…
Lees meer