Boy

Collega' s aan het woord

Boy is 1e spuiter bij ABS Den Elzen in Zoetermeer. Hij begon zijn carrière bij Den Elzen in Den Haag. En werd toen gevraagd om mede de nieuwe vestiging in Rotterdam op te zetten. Toen in Rotterdam alles op rolletjes liep, kwam hij in Zoetermeer terecht.

Een spuiter doet meer dan alleen spuiten
Boy is spuiter, maar dat betekent niet dat hij de hele dag in de spuitcabine staat. Bij Den Elzen stimuleren ze het om allround inzetbaar te kunnen zijn. Dit zorgt voor afwisselend werk. Als Boy niet aan het spuiten is, helpt hij mee om auto’s te monteren of te demonteren.

Zowel de opa als de vader van Boy zijn autospuiter geweest. Zijn vader is het nog steeds en werkt sinds een paar jaar ook bij Den Elzen. Boy wist dus al vroeg wat hij wilde worden. Na de middelbare school startte hij meteen met werkend leren in de autoschadeherstelbranche. 4 dagen werken en 1 dag naar school. 

Het mooiste aan zijn werk als spuiter vindt Boy de blije klanten. Als je een auto voor een beurt of een APK naar een garage brengt, krijg je hem nagenoeg hetzelfde terug. Maar bij autoschade brengt de klant een zichtbaar kapotte auto. En haalt een prachtig gerestaureerde, strak gespoten auto op. Dat zorgt bijna altijd voor een enorme glimlach bij de klant. 

Den Elzen had nog maar 3 vestigingen toen Boy er kwam werken. Daarna is het enorm gegroeid. Maar ondanks de enorme groei, blijft het toch een echt familiebedrijf. En dankzij die groei zijn er veel kansen. Je kunt opleidingen volgen, doorgroeien en (zoals Boy) van vestiging wisselen. Dat maakt het werk leuk en uitdagend.

Andere collega’s aan het woord

1 november 2022 is Michel 25 jaar bij de zaak. In die 25 jaar werkte hij niet alleen bij Den Elzen, maar ook bij Breedveld. Den Elzen nam Breedveld in 2013 over, waardoor deze jaren gewoon meetellen voor zijn jubileum.

Lees meer

Al zeven jaar loopt Han met veel plezier bij ABS Den Elzen rond. Maar nu zit hij als AST-er bij ABS Den Elzen in Rotterdam-Noord. En dat is een erg leuke uitdaging. Want AST is zo’n beetje het autoschadeherstel van de toekomst.

Lees meer

Rick werkt nu 4 maanden bij Den Elzen in Rotterdam-Zuid. Hij heeft het hier enorm naar zijn zin. Zijn nieuwe collega’s gaven hem een warm welkom en hij voelde zich er meteen thuis.

Lees meer
Menu