fbpx

Florian

Collega' s aan het woord

Florian is schademanager 

Florian is schademanager in Den Haag. Dat is best bijzonder, want hij solliciteerde 5 jaar geleden in Zoetermeer naar deze functie. Toevallig was hij daar omdat de auto van zijn oma schade had. En hij hoorde er dat ze een vacature hadden. Dat vond Florian interessant en hij heeft meteen gesolliciteerd. Uiteindelijk hadden ze hem in Den Haag harder nodig en is hij daar aan de slag gegaan.

De hele dag contact met klanten
“Het werk als schademanager is leuk omdat je de hele dag contact met klanten hebt, vertelt Florian. Ook het maken van calculaties is fijn werk, maar het sociale aspect van deze functie vindt hij toch wel het belangrijkst. Iedereen kan deze functie zichzelf eigen maken, als je maar passie hebt. Passie voor mensen én voor auto’s. Je vooropleiding is dan ook minder belangrijk, als je echt wil”. Dat is leuk om te weten, mocht je ook schademanager willen worden. 

Parttime
Nog maar kortgeleden is Florian getrouwd met een Zweedse. Dat en zijn werkzaamheden naast zijn baan waren voor hem reden om parttime te gaan werken. Hij is nu 4 dagen op de vestiging te vinden en dat bevalt prima. In zijn vrije tijd verhuurt hij auto’s en runt hij een webshop. Dus eigenlijk is hij nog steeds fulltime aan het werk. Alleen is zijn werk hierdoor afwisselender.

Leuk klantcontact
Aan de balie op de vestiging in Den Haag komt Florian in contact met mensen van verschillende culturele achtergronden. Met zowel een hoog als laag inkomen. Veel ambassades komen bijvoorbeeld bij Den Elzen voor de reparatie van hun wagenpark. 

Een medewerker van de Japanse ambassade is echt een vriend geworden, vertelt Florian. En het gebeurt vaker dat hij een goede band opbouwt met zijn klanten. Maar er gebeuren ook weleens minder leuke dingen. Zo stond er een keer iemand huilend aan de balie omdat haar ex-vriend een paal door haar voorruit had gegooid, terwijl ze zelf in de auto zat. “Dan is het belangrijk om empathie te tonen en echt even de tijd te nemen voor de klant”. 

Al 5 jaar plezier
Florian heeft al vijf jaar veel plezier in zijn werk bij Den Elzen, ook omdat hij de vrijheid heeft om hier parttime te werken. Op dit moment weet hij nog niet wat zijn toekomstplannen zullen zijn, maar momenteel geniet hij nog steeds enorm van zijn tijd bij Den Elzen. Evenals van zijn eigen ondernemingen op zijn vrije dagen. 

Wil je ook schademanager worden?
www.werkenbijdenelzen.nl 

 

Andere collega’s aan het woord

Marjolijn

Collega' s aan het woordMarjolijn werkt al 12,5 jaar bij Den Elzen. Afgelopen jaar was…
Lees meer

Roland

Collega' s aan het woordVan de werkplaats naar het kantoor Roland is schademanager op de…
Lees meer