fbpx

Han

Collega' s aan het woord

Al zeven jaar loopt Han met veel plezier bij ABS Den Elzen rond. Hij werkte al op verschillende vestigingen. Maar nu zit hij als AST-er bij ABS Den Elzen in Rotterdam-Noord. En dat is een erg leuke uitdaging. Want AST is zo’n beetje het autoschadeherstel van de toekomst. Het is innovatief en uitdagend.

 Blijven leren
Het leukste aan Den Elzen vindt Han dat er altijd wordt geoptimaliseerd. Iedereen werkt samen om de werkplaats nog beter en efficiënter te laten draaien. Het is een ambitieuze omgeving waarin Han zich prettig voelt. Zo voltooide hij al diverse opleidingen om steeds weer meer te leren en zich verder te ontwikkelen. Nu is hij bezig om autoschadetechnicus (AST) te worden. Tijdens deze opleiding leert hij om een diagnose te stellen bij elektrische voertuigen en snel storingen te verhelpen.

Vrienden helpen
Het leuke is dat Han de kennis uit al die trainingen en opleidingen ook gebruikt om zijn vrienden te helpen. “Als er iets mis is met hun auto, bellen ze mij voor tips en hulp.”

Supermodern
De kennis die je als AST-er nodig hebt is supermodern. Het nieuwste van het nieuwste. Maar de opleiding zelf is dat ook. Op een lesdag krijgt Han voor drie uur een speciale virtual reality bril op. Hier zit aan de zijkant een cameraatje waardoor de leraar mee kan kijken. Onder de camera zit ook nog een klein schermpje waarop hij zelf precies kan zien wat de leraar uitlegt.

De route terugvinden
Soms is een storing echt ingewikkeld. Dan ziet zelfs Han door de bomen het bos niet meer. Op de AST-opleiding heeft Han geleerd om goed de tijd te nemen en de volledige route opnieuw door te nemen. Tot hij bij het punt komt waar de fout is gemaakt. Zodat hij vanaf dat punt weer zijn stappenplan kan volgen.

Schade herstellen van de toekomst
Auto’s krijgen steeds meer technische onderdelen. Daarom worden AST-ers ook steeds belangrijker. AutoSchadeTechniek wordt ook wel het schade herstellen van de toekomst genoemd. Het is een vervolgopleiding op autoschadeherstel. Han focust zich nu steeds meer op storingen oplossen en (complexe) diagnoses stellen.

Echt een aanrader
Iedereen die twijfelt over een vervolgopleiding raadt hij aan om AST te doen. Het is een toekomstbestendige opleiding en er is veel vraag naar gediplomeerde AST-ers. Het is leuk om zelf meer te leren. Vooral omdat je het direct in je dagelijkse werkzaamheden kunt inzetten. Hierdoor voeg je echt iets toe binnen Den Elzen.

 Nog niet uitgeleerd
Han wil in de toekomst nog veel meer leren. Hij heeft de ambitie om uiteindelijk chef werkplaats te worden. Als zijn huidige chef werkplaats er even niet is, neemt hij nu al regelmatig de honneurs waar. Zo snuffelt hij vast aan de functie van zijn dromen.

Dat wil ik ook
Heb je werkervaring als (eerste) schadehersteller en wil je graag doorleren voor autoschadetechnicus? Op een aantal vestigingen hebben we plaats voor aankomend AST-talent! Nieuwsgierig? Neem vrijblijvend contact op met onze HR- specialisten:

Regio Zuid  : Nicole Haaksma (06-48018494)
Regio West : Suzanne Middendorp (06-18588436)

Han aan het woord

Andere collega’s aan het woord

Florian

Collega' s aan het woordFlorian is schademanager  Florian is schademanager in Den Haag. Dat is…
Lees meer

Marjolijn

Collega' s aan het woordMarjolijn werkt al 12,5 jaar bij Den Elzen. Afgelopen jaar was…
Lees meer

Roland

Collega' s aan het woordVan de werkplaats naar het kantoor Roland is schademanager op de…
Lees meer