fbpx

Michel

Collega' s aan het woord

Op 1 november 2022 is Michel 25 jaar bij de zaak. In die 25 jaar werkte hij niet alleen bij Den Elzen, maar ook bij Breedveld. Den Elzen nam Breedveld in 2013 over, waardoor deze jaren gewoon meetellen voor zijn jubileum.

Voordat Michel zijn carrière bij Breedveld-Den Elzen startte, werkte hij als spuiter bij Van Noordenne. In deze tijd werkte hij samen met Wim de Keizer, die later de vestiging Breedveld overnam. Wim vroeg Michel een paar jaar later om ook naar Breedveld te komen. En dat is nu precies 25 jaar geleden.

Karel
Bij zijn eerste baan had Michel een baas die zijn naam te moeilijk vond en hem daarom Karel noemde. Sindsdien gaat hij onder de naam Karel door het leven. “Veel mensen in de schadewereld kennen Karel, maar als je de naam Michel laat vallen, weet bijna niemand over wie je het hebt.” Zo vertelt Michel.

Van plaatwerker naar chef werkplaats
Bij Breedveld – Den Elzen werkte Michel (of Karel) eerst als plaatwerker en spuiter, en later dus als chef werkplaats. Hij is altijd in de werkplaats aanwezig en steekt soms ook de handen uit de mouwen. Want dat vindt Michel belangrijk. “Zo merk je wat er leeft onder de jongens en is het makkelijker om bij te sturen.”

Als chef werkplaats is Michel verantwoordelijk voor de vakmannen in de werkplaats. Zijn belangrijkste taak is toch wel het zorgen dat de ketting soepel loopt. Hij monitort dit continue. En als de ketting ergens stilvalt, grijpt hij direct in. Meestal doet hij dit door met mensen te schuiven.

25 jaar autoschadeherstel
In 25 jaar is er veel veranderd. Auto’s zijn nu uitgerust met ingewikkelde veiligheidssystemen, die na een reparatie allemaal gecontroleerd moeten worden. Daarnaast zit er tegenwoordig veel meer techniek in de auto. En waar de carrosserie vroeger gelast was, is hij tegenwoordig geschroefd.

Behalve de auto’s is ook het werk veranderd. Iedereen werkt veel efficiënter. En de werkzaamheden moeten de schadeherstellers digitaal vastleggen. In schrift, maar ook met foto’s. Zodat de expert van de verzekering op afstand kan meekijken. Waar de schadeherstellers vroeger met papieren werkbonnen werkten, hebben ze nu allemaal een tablet bij zich.

Alles waar benzine in kan
Naast zijn 25 jaar bij Breedveld – Den Elzen houdt Michel voldoende tijd over om ook in zijn vrije tijd met auto’s bezig te zijn. Of zoals het zelf zegt: “Mijn hobby is alles waar benzine in kan”. Want het maakt Michel niet uit of hij een dagje toert met een auto, een motorfiets of met een speedboot het water op gaat. Hij is verknocht aan gemotoriseerd vervoer. En al 25 jaar een betrouwbare vaste kracht bij Den Elzen.

Andere collega’s aan het woord

Florian

Collega' s aan het woordFlorian is schademanager  Florian is schademanager in Den Haag. Dat is…
Lees meer

Marjolijn

Collega' s aan het woordMarjolijn werkt al 12,5 jaar bij Den Elzen. Afgelopen jaar was…
Lees meer

Roland

Collega' s aan het woordVan de werkplaats naar het kantoor Roland is schademanager op de…
Lees meer