fbpx

Quincy

Collega' s aan het woord

Stagiaire BBL Eerste Autospuiter 

Quincy is leerling bij Hoppenbrouwers in Bergen op Zoom. Ze woonde op Flakkee en had daar in de buurt een leerwerkplek gevonden. Maar ze kwam er niet verder en uiteindelijk gingen het bedrijf en Quincy na 2 jaar uit elkaar. Wat nu? Ze besloot niet bij de pakken neer zitten en verder te kijken. Ook buiten de regio. Daar vond ze Den Elzen Bergen op Zoom. En omdat haar vriend in Steenbergen woont, is dat vanaf hem prima aan te rijden. Haar begeleider op school had goede ervaringen met Den Elzen en ze mocht er aan de slag. 

Begonnen met een achterstand
Omdat ze nog maar 1 jaar opleiding over had, begon ze met een achterstand. Maar die liep ze snel in. Want bij Den Elzen mocht ze meteen meewerken met haar collega’s. Ze voelde zich er een volwaardige collega. En waar ze bij haar vorige bedrijf alleen bumpers mocht schuren, mocht ze nu zelfs plaatsnemen in de spuitcabine om haar eerste portier te spuiten. 

Begeleiding
Ook over de begeleiding is ze erg te spreken. Ze heeft haar vaste begeleider, waarmee ze ook de schoolopdrachten bespreekt. Daarnaast helpen al haar collega’s haar bij het werk. Ze zijn erg geduldig en willen haar graag het vak leren. Logisch ook, want de tijd die ze er nu insteken, betaalt zich straks uit als ze na haar studie echt bij Den Elzen aan de slag gaat. 

Liefde voor auto’s
Quincy begon na de VMBO aan de opleiding retailmanager. In een winkel werken leek haar erg leuk. Maar uiteindelijk was dat het niet helemaal en is ze met de opleiding gestopt. Toen pakte ze haar oude liefde weer op, namelijk auto’s.  

Op de middelbare school was ze fan geworden van de klassieke Mini Cooper. Dus ging ze op zoek naar een opleiding in de automotive branche. Daar kwam ze al snel op automonteur. Maar ze zocht iets creatievers. En iets met haar handen. Ze vond opleidingen tot schadehersteller en uiteindelijk tot autospuiter. Dat leek haar wel wat. Want auto’s spuiten is kunst. De juiste kleur bepalen, afplakken, vakkundig spuiten en dan het eindresultaat. Je mag er nog net je handtekening niet op zetten. 

4 dagen werken, 1 dag naar school
Quincy doet de BBL-opleiding Eerste Autospuiter Niveau 3. Ze gaat 1 dag naar school en werkt 4 dagen bij het leerwerkbedrijf. Zo doet ze veel praktijkervaring op. En heeft ze zeker na haar overstap naar Den Elzen al ongelooflijk veel geleerd. 

De enige vrouw
Dat ze de enige vrouw in de werkplaats is vindt ze niet erg. “Ik kan goed van me afbijten hoor”, zegt ze. “Hoewel dat eigenlijk helemaal niet nodig is. Iedereen gaat heel leuk met elkaar om. En het voordeel van het werken met mannen is dat je heel direct kunt zeggen wat je ergens van vindt. Vrouwen zijn wat dat betreft vaak wat gevoeliger.” 

 

 

Andere collega’s aan het woord

Florian

Collega' s aan het woordFlorian is schademanager  Florian is schademanager in Den Haag. Dat is…
Lees meer

Marjolijn

Collega' s aan het woordMarjolijn werkt al 12,5 jaar bij Den Elzen. Afgelopen jaar was…
Lees meer

Roland

Collega' s aan het woordVan de werkplaats naar het kantoor Roland is schademanager op de…
Lees meer