fbpx

Rajesh

Collega' s aan het woord

Van autospuiter tot werkplaatschef
Rajesh werkt vandaag 25 jaar bij Den Elzen. Hij begon hier als autospuiter en is inmiddels chef werkplaats van vestiging Leiden. Maar wat trok Rajesh het spuitersvak in? En hoe kwam hij 25 jaar geleden bij Den Elzen terecht?

Talentvolle spuiter
Het leuke is dat toen Rajesh bij onze vestiging in Leiden kwam werken, het nog helemaal geen Den Elzen heette. Pas 10 jaar later zouden wij de vestiging overnemen. Inclusief die zeer getalenteerde spuiter, die luistert naar de naam Rajesh.  

Een eigen spuiterij
Rajesh begon in 1987, na zijn MBO-opleiding en opleiding tot autospuiter bij een klein spuitbedrijf. Hier had hij het niet zo naar zijn zin. En na wat omzwervingen besloot hij zijn eigen industriële spuiterij te beginnen. Hij spoot keukens, meubels en meer. Dat vond hij leuk en het was een succes. Maar halverwege de jaren ’90 kwam er een aantal strengere regels. Waardoor hij flinke investeringen moest doen. Op dat moment besloot hij dat het ook wel prettig zou zijn om in loondienst te gaan. En dat deed hij. 

Aan de slag bij ABS Cabri
Rajesh ging aan de slag als spuiter bij het autoschadeherstelbedrijf ABS Cabri in Leiden. Een professioneel bedrijf waar hij prettig werkte. In 2009 werd het overgenomen door Den Elzen en werkte het voltallige personeel voortaan onder de vlag van het familiebedrijf Den Elzen. In eerste instantie werkte Rajesh hier gewoon nog als spuiter, maar dat veranderde snel. 

Promotie tot chef werkplaats
Bij Den Elzen stuurde in die tijd de frontoffice de werkplaats aan. Dat liep niet altijd even soepel. En toen er tijdens een vakantie niemand was om de boel aan te sturen, greep Rajesh zijn kans. Hij bood zich aan als een soort ‘chef werkplaats ad interim’. Dit beviel zowel Rajesh als Den Elzen zo goed, dat hij kort daarna officieel werd gepromoveerd tot chef werkplaats van de vestiging Leiden. 

Iedereen tevreden
Het leukst in zijn baan vindt Rajesh het bereiken van doelen en een soepel lopende ketting. Hij zorgt er graag voor dat iedereen tevreden is, zodat er rust in de tent is. Als iedereen zich goed op zijn taak kan richten, is het niet moeilijk om de doelen te halen. En er is nog iets. Want hoe leuk het werk als chef werkplaats ook is, Rajesh is diep van binnen nog steeds die talentvolle spuiter. Die tijdens vakantieperiodes graag nog even bijspringt in de autospuiterij. 

Sleutelen met zijn zoons
Naast zijn fantastische baan heeft Rajesh een gezin met 3 kinderen. Samen met zijn twee zoons sleutelt hij graag aan auto’s. Poetsen, een beurt geven en eventueel een plekje bijspuiten. Dan zijn ze de hele zaterdag lekker aan het klussen. Soms sluiten er nog een paar collega’s aan, die ook een auto hebben om aan te klussen.   

1987
Terwijl hij tegenwoordig veel interesse heeft voor elektrische auto’s, denkt hij toch nog vaak terug aan 1987. Toen hij net startte met zijn eerste baan. En een Nissan Micra had omgebouwd tot een auto die op LPG reed. Dat kon je toen nog gewoon zelf doen. Probeer dat nu maar eens met een elektrische auto. Net als Rajesh hebben ook de auto’s zich de afgelopen 25 jaar flink ontwikkeld.  

Andere collega’s aan het woord

Florian

Collega' s aan het woordFlorian is schademanager  Florian is schademanager in Den Haag. Dat is…
Lees meer

Marjolijn

Collega' s aan het woordMarjolijn werkt al 12,5 jaar bij Den Elzen. Afgelopen jaar was…
Lees meer

Roland

Collega' s aan het woordVan de werkplaats naar het kantoor Roland is schademanager op de…
Lees meer