fbpx

Roland

Collega' s aan het woord

Van de werkplaats naar het kantoor
Roland is schademanager op de vestiging in Roosendaal. Dat doet hij nu bijna een jaar met ongelooflijk veel plezier. Roland is ooit begonnen als spuiter en heeft op den duur de werkplaats ingeruild voor het kantoor. We vroegen hem of dat nou wel zo’n goede keuze was.

Opleidingen
Roland studeerde elektrotechniek. En al direct na zijn studie ging hij aan de slag bij een autoschadeherstelbedrijf. Daar leerde hij spuiten en voorbewerken. Pas later, toen hij al deze technieken al lang en breed onder de knie had, deed hij er een opleiding in. Zodat hij ook zijn diploma voor vakbekwaamheid haalde. Want dat zou later vast nog eens van pas komen, zo heeft hij gedacht.

Bedrijfsleider
Bij zijn vorige werkgever werd hij bedrijfsleider. Maar dit betekende nog niet dat hij de werkplaats verliet. Zijn functie bestond vooral uit het aansturen van zijn team. Pas toen hij vorig jaar bij Den Elzen begon, nam hij echt plaats achter het bureau. Als schademanager staat hij de klanten te woord, maakt calculaties en bepaalt welk laksysteem er op de auto’s zitten en welke onderdelen er besteld moeten worden.

“Ik zorg ervoor dat als de auto de werkplaats binnenkomt, mijn collega’s er meteen mee aan de slag kunnen.”

Werken op kantoor
Roland vindt het werken op kantoor fantastisch. Het was dus een goede keuze om de overstap te maken. Eigenlijk mist hij het spuiten niet eens. Maar dat komt ook omdat hij zich nog wel mag bemoeien met kleurbepaling en kwaliteitscontroles. En bij het maken van calculaties komt zijn ervaring uit de werkplaats erg goed van pas. Want hij weet precies wat er aan tijd en materialen nodig is om de auto weer 100% te repareren.

Calculaties
Het leukste aan het vak van schademanager vindt Roland dan ook de calculaties. Het is zijn sport om dit zo goed mogelijk te doen en in een keer goed. Daarom heeft hij inmiddels zijn Audatex-diploma behaald om de juiste kennis op te doen en te gebruiken in de praktijk. Dus dat hij de uren tot op de minuut nauwkeurig goed voorspelt en onderdelen in een keer goed bestelt. En dat lukt hem regelmatig.

Zijn eigen motor spuiten
Naast zijn werk bij Den Elzen heeft Roland een gezin met 2 kinderen. Daar is hij al best druk mee. Daarnaast klust hij wat in huis, sport veel en houdt van motorrijden. Aan zijn huidige motor heeft hij nog niks gedaan, maar zijn eerdere motoren (en scooters toen hij jonger was) gingen altijd meteen helemaal uit elkaar, want daar moest een gave kleur op!

Andere collega’s aan het woord

Florian

Collega' s aan het woordFlorian is schademanager  Florian is schademanager in Den Haag. Dat is…
Lees meer

Marjolijn

Collega' s aan het woordMarjolijn werkt al 12,5 jaar bij Den Elzen. Afgelopen jaar was…
Lees meer