fbpx

Sabrina

Collega' s aan het woord

De duizendpoot achter de balie
Sabrina is het eerste contact voor de klanten van vestiging Den Haag. Ze werkt hier al 3 jaar als receptioniste. Ze verzorgt het papierwerk en maakt de schade aan in het computersysteem. Ze biedt de klant een kop koffie aan en is vaak het luisterend oor als de klant een heftige ervaring heeft gehad, waardoor zijn auto zwaar beschadigd raakte. Sabrina is echt een duizendpoot. En ze is de enige vrouw op de vestiging. Maar dit ervaart ze niet als vervelend. Want die mannenwereld van de autoschadeherstelbranche vindt ze juist wel prettig. 

De baan die bijna niet doorging
Toen Sabrina van baan wisselde en aan de slag zou gaan bij Den Elzen, brak net de coronapandemie uit. Even leek het erop dat haar nieuwe baan niet door zou gaan. Maar natuurlijk wilden wij haar graag aan boord hebben. En uiteindelijk bleek er altijd genoeg werk te zijn, ook tijdens de wat stillere coronatijd. 

Verantwoordelijk voor meer dan 40 leenauto’s
Sabrina is receptioniste, maar ze ondersteunt ook de schademanagers. Ze is verantwoordelijk voor de verdeling van de ruim 40 leenauto’s die de vestiging rijk is. En ze berekent de eventuele boetes en andere extra kosten door aan de klanten. Dit laatste doet ze vaak vanuit haar thuiswerkplek, zodat ze geconcentreerd kan werken. Veel contact heeft ze met de chef werkplaats. Want als een auto klaar is, informeert zij de klant. Zodat deze weet dat hij hem kan komen halen. 

Iedere dag in een andere auto
Als er een auto wordt binnengebracht en Sabrina de klant ontvangt, is zij ook vaak degene die de auto de werkplaats inrijdt. “Erg leuk”, vertelt ze, “want hierdoor heb ik al in heel wat verschillende auto’s gereden. En er zitten soms echt bijzondere modellen bij. En ik kan letterlijk zeggen dat ik iedere dag in een andere auto rijd.” 

Formule1
Hoewel ze de autowereld erg leuk vindt, heeft ze zelf geen klusauto of een andere hobby in die richting. Sterker nog, tot anderhalf jaar geleden had ze zelfs helemaal geen auto. Wel is ze een groot fan van Formule1. Dat kreeg ze met de paplepel ingegoten toen ze als jong meisje met haar vader meeging naar Zandvoort, waar hij zelf de coureur was. Zelf racet ze niet, maar ze speelde wel heel intensief ijshockey. Naast Formule1 is dit haar lievelingssport. 

Werken in een ‘mannenwereld’
Voordat Sabrina bij Den Elzen kwam werken, was ze callcentermedewerker bij een autoverhuurbedrijf. Daarvoor werkte ze lange tijd in een winkel. Maar vanwege de weekend- en avonddiensten wilde ze op zoek naar iets nieuws. Via het callcenter kwam ze terecht bij haar nieuwe baan. Een baan in de “mannenwereld” van Den Elzen. 

 “Toch is die mannenwereld erg leuk”, zegt ze. “Natuurlijk is er een ander soort humor. Maar uiteindelijk doet het er helemaal niet toe of je man of vrouw bent. We zijn een team. En met elkaar zorgen we ervoor dat het werk gedaan wordt. Ik wil andere vrouwen dan ook graag aansporen om ook in de autobranche te komen werken. Het is namelijk echt heel leuk en hoeft je er nooit te vervelen.” 

 

 

Andere collega’s aan het woord

Florian

Collega' s aan het woordFlorian is schademanager  Florian is schademanager in Den Haag. Dat is…
Lees meer

Marjolijn

Collega' s aan het woordMarjolijn werkt al 12,5 jaar bij Den Elzen. Afgelopen jaar was…
Lees meer

Roland

Collega' s aan het woordVan de werkplaats naar het kantoor Roland is schademanager op de…
Lees meer